Ortak basın toplantısında konuşan Abazovic, Karadağ’ın Ukrayna’ya askeri ve maddi anlamda destek olmaya hazır olduğunu ifade ederek, Ukrayna’nın Avrupa Birliği (AB) üyelik sürecini desteklediklerini ve aday statüsü almasının önemli olduğunu vurguladı.
Karadağ’da 10 bin Ukraynalı göçmenin bulunduğunu söyleyen Abazovic, dayanışma göstermeye devam edeceklerini belirtti.
Rama da Ukrayna’nın geleceğinin AB’de olduğuna işaret ederek, Ukrayna’nın aday statüsü almasını temenni ettiklerini söyledi.
Zelenskiy de Karadağ ve Arnavutluk’a Ukrayna’nın mücadelesini anladıkları ve destek verdikleri için teşekkür etti.
Karadağ ve Arnavutluk başbakanları Ukrayna Başbakanı Denis Şmıgal ile de görüştü. İki lider ayrıca Ukrayna’daki savaşın başladığı ilk günlerden itibaren şiddetli çatışmaların yaşandığı İrpin ve Borodyanka’yı da ziyaret etti.