Gazeteci İsmet Özçelik, CRI Türk’te Özgür Özbakır’ın sunduğu “Akşam Raporu” programına konuk oldu ve siyaset gündeminin dikkat çeken başlıklarını yorumladı.
Özçelik’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:
TBMM’de yemin törenleri
“Milletvekilleri, cuma günü yemin edecekler. Ardından cumartesi günü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, pazar günü de Bakanlar Kurulunun yemin etmesi bekleniyor. Şu anki süreç böyle işliyor.
“Bakanlar Kurulu için mücadele var”
Kimlerin bakan olacağı merak ediliyor. Gördüğüm kadarıyla Bakanlar Kurulu ve kritik görevlere atanma konusunda bir mücadele söz konusu. Özellikle ekonomi ve dış işlerine atanacak bakanlar, önümüzdeki dönem için belirleyici olarak. Ekonomide ciddi bir kriz var ve bir geçiş dönemi yaratılmaya çalışılıyor.
IMF’siz IMF programı mı uygulanacak?”
Mehmet Şimşek’in görev alması, eski politikalara dönüleceği anlamına gelir. Şimşek gelirse faizler yükselir, dövizde belli bir devalüasyona gidilir ve eski politikalarla süreç devam eder. Böyle olursa, en azından piyasa belli ölçüde önünü görebilir. Şimşek tercihi, acaba uluslararası finans kuruluşları ile aranın iyi tutulması için mi yapılır, bu tartışılıyor. ‘IMF’siz IMF programı mı uygulanacak?’ sorusuna yanıt aranıyor.”